SOAB Actueel

Op SOAB actueel vindt je de laatste nieuwtjes die met het werk van SOAB te maken hebben. Hieronder staan de actuele ervaringen en nieuwe gebeurtenissen. Op de pagina “Nieuwe projecten” staat een overzicht van nieuwe en recent in opdracht genomen projecten. Elke maand zet SOAB één project in de schijnwerpers op de pagina “Accent van de maand“. Wilt u naar de nieuwsbrief, klik hier.

Beter een (ervaren) buur….

Hoe bijzonder: autobedrijf Van Tilburg-Bastiaanen (TB) is gevestigd naast de SOAB Belcrumwatertoren in Breda.
En allebei zijn ze bezig met mobiliteit nu en in de toekomst. Dat kan dan ook niet anders, dan dat deze (ervaren) buren samen gaan werken rond de nieuwe TB-mobility campus. SOAB gaat TB’s expertise versterken rondom autodeelconcepten als een van de eerste projecten rond de TB-campus. Voor allebei de partijen geldt dus: beter die ervaren buur….. Meer weten? neem contact op met Ineke Spapé

SOAB in The Guardian….

SOAB adviseert niet alleen Nederlandse gemeenten rond haalbaarheid, aanpak, onderzoek, proces en communicatie snelfietsroutes. In The Guardian verscheen een artikel over onze ervaringen bij Duitse snelfietsroutes. Klik op de foto voor de link.

We kunnen dus leren van elkaar. Dat dat ook in praktijk gebracht kan worden, gaan we in een grensoverschrijdende snelfietsroute in de praktijk laten zien: samen met AB Stadtverkehr uit Bonn en Verkehrbüro Thiemann-Lindern voeren we een haalbaarheidsstudie (Machbarkeitsstudie) uit in opdracht van de samenwerkende gemeenten Enschede (NL), Gronau (D) en Ochtrup (D). We gaan dus weer over de grenzen…. Meer informatie bij Ineke Spapé

Buitenmodel fietsen: de SUV’s in onze stationsstallingen?

Buitenmodelfietsen leiden tot steeds meer discussie in onze stallingen: hoewel de discussie eigenlijk zou moeten zijn hoe stallingen daar beter op in te richten zijn er veel beheerders van stationsstallingen overgegaan op restrictief beleid: de buitenmodelfietser wordt steeds vaker geweigerd: hij/zij moet de fiets maar aanpassen.. … SOAB heeft in opdracht van de stichting FietsParKeur onderzoek gedaan naar mogelijkheden voor FietsParKeur om op dergelijke trends in te gaan. Voor informatie over het onderzoek kunt u terecht bij Egbert Kalle.

De volgende link verwijst naar de rapportage van CROW Fietsberaad (zie blz 6 bovenaan): http://www.fietsberaad.nl/library/repository/bestanden/Fietsverkeer38_Buitenmodelfietsen.pdf. Laten we vooral constateren, dat als de fietsen veranderen, de stallingsvoorzieningen mee moeten veranderen en laten we vooral de buitenmodelfietsen niet zien als SUV’s. Stel je voor dat die fietsers overstappen in een SUV: dan hebben we pas echt een (ruimte)probleem…..

Heeft de Belcrum nog toekomst na 400 jaar?

Denk mee als bewoner, bedrijf of bezoeker over die toekomst. Zaterdag gaat Belcrum 500 samen met SOAB de wijk in. Tussen 14:30 en 16:30 staan we op vier locaties in de wijk om van u te horen wat u belangrijk vindt in de wijk. Kom langs en denk mee als bewoner of gebruiker. een ingevuld vragenformulier levert een concumptiebon op, die tussen 17.00 uur en 18.00 uur ingeleverd kan worden bij de terugmelding van de resultaten in de Belcrumwatertoren. Wilt u weten waar we in de wijk staan: https://www.facebook.com/Belcrum500. Meer informatie over het project krijgt u bij Egbert Kalle. 

Bühne-presentatie op de E-Biketage in München

Ineke Spapé stond afgelopen weekend in München op de Bühne om voor een enthousiast Duits publiek een Quiz over fietsen in Nederland en Duitsland te presenteren. De quiz stond in het teken van Duitsland-Nederland 1-1. Met enige spijt moest Ineke constateren, dat zo’n stand nooit op het scorebord van het komende Europese kampioenschap gaat verschijnen. Gelukkig stelt Nederland op fietsgebied wel behoorlijk wat voor. De quiz was de uitnodiging om die ervaringen met onze oosterburen te delen.